Селекционерът на Франция Дидие Дешан няма да бъде уволнен от позицията си, дори ако отборът бъде отстранен преди полуфиналите на Евро 2024, което е обявено като минимална цел от президента на федерацията Филип Диало.

Треньорът има договор с футболната федерация на страната до края на Световното първенство през 2026 година и трябва да го изпълни.

"Не мисля, че той е застрашен. Има договор до 2026, освен това от години насам той постига резултати на най-високо ниво, които работят за него. На Евро 2020 някои наблюдатели заявиха, че елиминирането на 1/8-финалите е провал и трябва да сменим треньора. Година по-късно играхме финал на Световното първенство и не прибавихме трета звезда на фланелката си за няколко сантиметра", каза президентът Диало.

Дидие Дешан се разбра с бившия президент на федерацията Ноел Льо Грае след Мондиала в Катар за нов 4-годишен договор, въпреки че малко по-късно последният напусна поста си със скандал.

Дешан замени Лоран Бран като селекционер на Франция през 2012 година и е най-дълго задържалият се треньор на поста си във Франция след Втората световна война.