Нападателят на Милан Оливие Жиру съобщи, че ще се откаже от националния отбор на Франция след края на Евро 2024. Шампионатът, на който домакин е Германия, ще е между 14 юни и 14 юли.

37-годишният стрелец е голмайстор № 1 в историята на "петлите" с 57 попадения. С отбора той спечели и световната титла през 2018 година, като игра още финал на Европейското първенство през 2016 година, както и финал на Мондиал 2022. Той има общо 131 мача за "сините".

"Това ще е последният ми турнир с екипа на Франция. Това ще липсва, но е време да дадем път на младите. Освен това трябва да внимавам и да не играя един сезон в повече. Опитвам се да намеря баланса", призна таранът пред "Екип".

През лятото Жиру ще напусне и европейския футбол, за да продължи кариерата си в американския Лос Анджелис. Единствената цел, която си е поставил, е достигането до 60 попадения за националния отбор.

"Много хора говорят за това, че мога да вкарам 60 гола. Честно казано се надявам да го постигна, но това не е на всяка цена. Имах достатъчно успешна кариера. С изключение на Премиър лийг, спечелих всички останали възможни трофеи", допълни той.

На Евро 2024 Франция е в група с Австрия, Нидерландия и Полша.