Мурат Якин, селекционер на швейцарския национален отбор по футбол, прие философски равенството с тима на Шотландия във втори мач от група "А" на ЕВРО 2024 и за двата тима.

След него "кръстоносците" почти сигурно продължават напред в турнира.

"Шакири показа, че той живее за тези моменти. Това бе невероятно точен удар и единственото нещо, което можеше да направи в тази ситуация. Шотландия трябваше да реагира след първата загуба. Те бяха на боклука, а гордостта им бе наранена. Още преди мача казах на отбора, че те ще ни пресират и ще затворят пространствата в средата на терена. Можехме да спечелим, но и те имаха своите възможности. Ако сравним Унгария и Шотландия, шотландците ни създадоха повече проблеми, особено през първото полувреме. Очаквам сериозен сблъсък между Унгария и Шотландия. Изиграхме два мача и имаме четири точки. Ще видим какво ще стане срещу Германия", заяви Якин.

След това той сподели повече за очакванията си за мача с домакините.

"В подобни мачове надеждата не е важна, важна е класата, която ще покажеш на терена. Германия до момента играе впечатляващ футбол. Нямаме търпение да се изправим срещу тях. Гърбът ни не е опрян до стената, така че може да стане интересен мач, нямам съмнение относно това", допълни специалистът.