Селекционерът на националния тим на Сърбия Драган Стойкович-Пикси обеща много проблеми за датските футболисти в предстоящия сблъсък между двата тима на финалите на Европейското първенство в Германия.

Двата тима се изправят един срещу друг в двубой от третия кръг в група "С“ на 25 юни (вторник) от 22:00 часа в Мюнхен.

В класирането в групата Дания е на второто място с 2 точки, докато Сърбия е на последната позиция с 1.

Стойкович посочи, че с щаба му работят в последните дни за подобряване на слабия си старт на тима на турнира.

Специалистът разкри, че ще изисква от тима му да наложи преса срещу съперника от самото начало.

"Този път в първите 45 минути няма да има предимство за противника. След като влезем в мача и наложим пълен контрол над топката, тогава нещата се променят драстично", заяви Пикси.

Стойкович планира да направи промени в титулярния си състав и претегля плюсовете и минусите дали да използва един или двама нападатели. Също така каза, че играчите, които влизат от пейката, могат да бъдат по-важни от тези, които започнат от първата минута. Пример за това е Лука Йович, който се появи, за да вкара изравнителния гол срещу Словения.

"Имам предвид, че понякога тези от пейката могат да усетят мача отвън и да грабнат шанса си по-добре от тези, които са започнали", мотивира се треньорът.

Той добави, че въпреки цялата настройка за различно поведение, очаква труден мач срещу Дания – отбор, който той нарича "организиран, но и добър физически и технически".

Последва питане какво ще правят с Кристиан Ериксен, който изглежда като човек, който дирижира цялата игра на скандинавците.

"Бих искал да го видя на пейката, а не на терена, защото с топка в крака е много опасен. Прецизен е в отиграванията си и има силен далечен удар. Ако ще започне, трябва да се погрижим добре за него", призна Стойкович.