Златко Далич, селекционер на хърватския национален отбор по футбол, говори преди дербито на последния кръг от груповата фаза на ЕВРО 2024.

"Ватретите", които са настоящи бронзови медалисти от Световното в Катар, ще играят утре вечер от 22:00 часа с настоящия еврошампион Италия в битка за директно място за продължаване напред в турнира.

"Предстои ни още един исторически мач. Готови сме, всички са здрави освен Вида. Наясно сме със ситуацията, за нас фазата на елиминациите дойде по-рано. Интересуваме се само от победата, нищо друго не ни интересува, всичко останало ни изпраща у дома. Не бихме искали да се прибираме толкова рано. В първите два мача не постигнахме необходимия резултат, но в третия трябва“, започна Далич.

Италия има 3 точки, а Хърватия са с 1 и ще им трябва задължителен успех, за да продължат напред към елиминациите.

"Натискът е по-голям, искаме да минем групата. Напрежението е заради резултата. 100 000 фенове ни следват из Германия, но това не трябва да ни спира, трябва да покажем характер. Да покажем истинското си лице, когато е най-трудно. Не трябва да влизаме в мача с отрицателни чувства, това променя всичко“, категоричен е Далич.

"Оценявам Спалети и неговите резултати и трофеи. Той беше шампион с Наполи, има още страхотни резултати. Италианците са известни със своята тактика, имат нужда от една точка. Наясно сме с това, трябва да сме готови на всичко, трябва да сме търпеливи, да не влизаме в проблеми, да не бъдем нервни.

Това, което показаха италианците срещу Испания не беше истинското им лице. Испания доминираше, това поражение ще мобилизира още повече Италия. Не очаквам италианците да променят много тактиката си, може би само няколко футболисти. Важно е ние да играем добре. Наясно сме колко струва Италия“, добави още Златко Далич.