УЕФА разглежда твърдения за расистки скандирания към английски играчи по време на мача Сърбия - Англия, който бе в неделя вечер. Европейската централа обяви, че ще проведе дисциплинарно разследване за предполагаемо дискриминационно поведение след победата на островитяните с 1:0.

Още не е ясно кой е подал сигнала, но се знае, че е от английския лагер. Антидискриминационната организация "Fare" имаше пратеници на стадион "Арена Ауф Шалке" в Гелзенкирхен. В същото време сръбската футболна асоциация е глобена след хвърлени предмети върху терена по време на двубоя.

По-рано косовската футболна федерация сподели, че се е оплакала на УЕФА за флагове, слогани и викове от сръбски привърженици. Те са съдържали политически и расистки думи срещу Косово.

"УЕФА, етичното и дисциплинарното звено ще решат въпроса своевременно. Ще се проведе дисциплинарно разследване относно предполагаемо дискриминационно поведение", гласи изявлението на европейската централа в Нион.

Германската полиция разкри, че 8 души са временно арестувани след сбиване между английски и сръбски фенове преди срещата. 7 от тях са сърби.