Нападателят на турския Анталияспор - Адам Букса, вкара първото попадение в мача от Група "D" на европейското първенство в Германия между Полша и Нидерландия. 27-годишният футболист, който е собственост на френския Ланс, откри резултата за "дружина полская", но нидерландците съумяха да се поздравят с трите точки.

"Имам много уважение към Нидерландия, те изиграха мача по фантастичен начин. Но същото може да се каже за нас. Влязохме в мача като отявлени аутсайдери. Никой не ни дава шанс да продължим напред. Затова трябва да сме горди с представянето си днес. Но в такива състезания единственото, което има значение, са точките", заяви Букса, който направи дебют за Полша на голям международен форум.

"Щастлив съм, че отбелязах гол. Винаги съм мечтал да играя на подобен турнир и да отбележа. Но изпитвам смесени чувства, тъй като допуснахме два безответни гола след това. Беше велико изживяване, но ще трябва да се постараем още. Трябва да държим главите си горе и да се възстановим възможно най-добре и бързо, за да търсим победата във втория ни мач", добави Букса.

Полша играе с Австрия в петък, 21.06.