Селекционерът на турския национален отбор Винченцо Монтела коментира тежкото поражение на футоблистите му от Португалия (0:3) в мача от груповата фаза на Европейското първенство.

"Би било добре да говорим предимно за мача. Като цяло, не мисля, че изиграхме лош двубой. Бяхме по-близо да отбележим гол в първите 20 минути на срещата. Но срещу такъв тип противници става много трудно, ако им позволиш те да ти вкарат първи.

И след като допуснахме гола за 0:1 настана спад в увереността, в концентрацията. Постепенно се възстановихме, опитахме се да се върнем в мача, да демонстрираме духа си. Борихме се до края.

Напълно наясно съм, че когато си старши треньор на националния отбор и нещата се объркат или крайният резултат е загуба, враг номер едно става треньорът. Но когато вземам решение или правя анализ за това, което ни предстои, се опитвам да се опирам на знанията и информацията, която имам за противника.

Исмаил Юксек се завръща от сериозна контузия. Той не е готов да играе 90 минути. 45 минути са различно нещо, както и 0 минути са различни. Дадохме му време, изчакахме до края. Наистина съжалявам за Арда Гюлер. Арда беше уморен и имаше риск от контузия, когато го включих в мача. Вкарах го в мача, мислейки, че ще вкараме гол, когато бяхме тотална нула в предни позиции.

Вратарят Алтай пък се представи добре в мача с Италия. Той влезе на смяна в мача с Уелс и беше добър. Тази сутрин се събудихме с контузията на Мерт Гюнок, който пази в първата среща. Алтай също беше добър в мача с Германия. И тримата ни вратари са добри, така че не бива да се смята, че някой е провалил отбора", каза Монтела.