Националният селекционер на Англия - Гарет Саутгейт, говори след победата на неговия тим срещу Сърбия. "Трите лъва" започнаха участието си на ЕВРО 2024 с минимална победа с 1:0.

"Сърбия е силен отбор. Изстрадана победа, но мисля, че е наистина добре за нас, за да се научим да защитаваме наказателното си поле по начина, по който го правехме под напрежение. Наистина бях доволен от много от играта, особено през първото полувреме. Използвахме топката наистина добре. През второто полувреме не я задържахме точно както трябва, но за да вземем победа и стартът, който имаме, е наистина важен", каза бившият национал.

"Джуд Белингам пише собствения си сценарий. Мисля, че всичките ни нападатели изглеждаха наистина добре. Уверен съм, че ще вкарваме голове. Играта срещу бек не е лесна за създаване на положения и ние го направихме. Хареса ми факта, че трябваше да страдаме без топка, защото това е област, върху която работихме много тази седмица. Очевидно бяхме много по-добри от миналата седмица в това. Трябва да кажа, че Трент Александър-Арнолд беше наистина усърден в правилната позиция. Мисля, че се адаптира и нагласи наистина добре и използваше добре топката. Имаме отбор и трябва да го използваме“, завърши Саутгейт.