Националният отбор на Франция кацна на летището "Падерборн Липщад" днес и се отправи към базата си, където ще е лагерът на "петлите" по време на Европейското първенство, предаде френската федерация.

Съставът бе посрещнат от оркестър и деца, които развяваха френски и германски знаменца. Световните вицешампиони се качиха на автобус на УЕФА, брандиран с Франция и се отправи към хотела си в Бад-Липсринге, който е североизточно предградие в Падерборн.

Избраниците на селекционера Дидие Дешан ще проведат днес от 16:00 часа първата си тренировка на "Хоум Делукс Арена", който е стадионът на втородивизионния Падерборн.

Градът Падерборн се премени в цветовете на Франция, а навсякъде има знамена на страната.

Футболистите на Франция поздравиха около 200 деца от началното училище "Бонифатиусшуле", които бяха на възраст между 8 и 10 години. Оркестърът "Музикцуг Шлос Нойхаус" изсвири два пъти Марсилезата и химна на Германия, както и Одата на радостта. При пристигането си самолетът на Франция бе поздравен със струи вода от два камиона на летището.

Сред посрещачите на Франция бяха президентът на района Кристоф Рютер, първата заместничка на кмета на Падерборн Сабине Крам и вицепрезидентът на Германската футболна федерация Петер Фримут.

"Петлите" започват Европейското първенство в понеделник от 22:00 срещу Австрия в Дюселдорф от група "D".