Винченцо Монтела, селекционер на турския национален отбор, беше много доволен от успеха на тима му над дебютанта на еврофинали Грузия. Той все пак разкритикува играчите, че трябва да бъдат по-ефикасни.

"Нашите привърженици бяха страхотни, въпреки че беше трудно. Тази победа е и за тях. Навършвам 52 години днес, така че това е най-добрият подарък, който бих могъл да получа.

Имахме 22 удара във вратата днес. Трябва да бъдем по-ефикасни, но оценявам представянето на отбора. Малко се отпуснахме след непризнатия с ВАР втори гол, но това се случва. Физически грузинците са много здрави и са добре организирани. Те познават силните си страни и слабости и играят в съответствие с това. Не са на Европейското първенство по случайност", заяви италианският специалист.

"За първи път печелим първия си мач на такова първенство и не сме излизали от групата в последните си три Еврошампионати. Последният път дори не взехме точка. Първата ни цел беше да спечелим този мач. Направихме го и мечтата вече е да спечелим следващия мач и да се класираме за елиминациите", добави още Монтела.