Турция и Португалия излизат на стадион "Сигнал Идуна Парк" в Дортмунд за втория си мач от Евро 2024 в група "F". Той ще започне от 19:00 часа.

Южните ни съседи победиха с 3:1 Грузия преди 4 дни и са първи във временното подреждане. На последните две Европейски първенства южните ни съседи не минаха груповата фаза, а 2012-а дори не се класираха за еврофиналите. Сега те са в по-благоприятна ситуация, тъй като дори при поражение днес, имат огромни шансове за продължаване към 1/8-финалите, защото 4 от 6-те най-добри трети отбора в групите, ще достигнат директните елиминации.

Португлия е втори в класирането заради по-скромната си голова разлика. "Мореплавателите" постигнаха обрат до 2:1 над Чехия във вторник. Втора победа ще им осигури класиране за следващата фаза от надпреварата. Селекционерът Роберто Мартинес отново ще може да разчита на всичките си най-добри играчи в нападение, начело с Кристиано Роналдо, за когото това е рекордно 6-о Европейско първенство.

Към днешна дата Турция и Португалия имат 9 двубоя. В тях европейските първенци от 2016-а са със 7 победи, а турците имат две. Головата разлика е 19:9.