Националният селекционер на Словения - Матияж Кек, говори преди неделния сблъсък срещу Дания от Група "C" на европейското първенство в Германия. Двубоят в Щутгарт е насрочен за 19:00 часа българско време.

Словения ще участва на вторите си европейски финали след състезанието през 2000 г. За последно словенците участваха на голям турнир на Мондиала през 2010 г., когато отново Кек беше начело на националния тим.

"Участието ни на ЕВРО 2024 е привилегия, която футболистите спечелиха с отношението и представянето си. Може би трябваше да играят на предишни турнири, но ние сме тук сега. Повечето от нашите млади футболисти никога не са изпитвали това - на клубно или национално ниво. Тук сме на най-високо ниво и съм убеден, че ще направим всичко, за да постигнем положителен резултат, защото човек може да се страхува дори и да е голямо име“, коментира 62-годишният специалист.

"Винаги гледам да подготвя отбора, за да постигне позитивен резултат. Дания е фаворит, но фаворитите са там, за да бъдат победени“, добави Кек.

Словения и Дания бяха в една квалификационна група за първенството в Германия. Двубоят в Любляна завърши наравно, а вторият мач в Копенхаген приключи с успех за скандинавците.