Създадохме достатъчно положения. Беше невероятно как топката не искаше да влезе във вратата на Словения. С Дания ще сме ние или те. Ще играем открит мач. Това заяви селекционерът на Сърбия Драган Стойкович-Пикси след равенството на отбора си срещу Словения на Евро 2024.

Словения и Сърбия завършиха наравно 1:1 в мач от втория кръг в група "С“ на Европейското първенство. Сърбите стигнаха до равенството с гол дълбоко в добавеното време на срещата.

"Никога не се отказахме, вярвахме в себе си до последно – поздрави играчите си за характера, който са показали специалистът. - . Не спряхме, не искахме да приемем загубата от Словения и накрая всичко ни се отплати. Лука Йович е невероятен играч. Много съм доволен от представянето му. Само с малко пространство той може да бъде толкова опасен. Радвам се, че вкара за отбора и за собственото си самочувствие.

Нашата статистика е много по-добра, от създадените положения до ударите към вратата. Но головете са тези, които се броят. Важно е, че направихме това равенство, въпреки че титулярният състав показва, че идеята ни е била да победим, да вкарваме голове, да играем атрактивен, атакуващ футбол".