Луис де ла Фуенте, селекционер на испанския национален отбор по футбол, беше много доволен от третия пореден успех на тима. "Ла Фурия Роха" надделя с втория състав срещу Албания и спечелиха "групата на смъртта", записвайки 3 поредни успеха.

"Имаме право да мечтаем, но трябва да останем здраво стъпили на земята. Всеки мач е много оспорван. Това, което направихме, е много трудно за постигане - да спечелим и трите си мача, без допуснат гол. Трябва да останем с хладен ум. Може би в сряда ще научим следващия си съперник, но ще бъдем готови психически. Нашият план се получи точно както очаквахме. Имахме много енергия. След почивката стана по-трудно и имахме някои проблеми. Има какво да подобряваме, но това е страхотна генерация от играчи, които не спират да работят и да вървят напред. Когато играеш срещу най-добрите, трябва да покажеш най-доброто от себе си", заяви Де ла Фуенте.

"Най-добрите 16 отбора в Европа ще продължат на 1/8-финалите. Не отдавам значение, че ни смятат за фаворит. Един ден може да си на върха, а друг ден да не направиш нищо. Нека не слагаме излишно напрежение върху играчите", допълни специалистът.

Той обоснова и решението си да пусне 10 нови играчи в стартовата единайсеторка.

"Искахме да спечелим този мач. Остана само един играч, който още няма минути и това е Алехандро Ремиро. Доволен съм от младите играчи като Фермин Лопес, които натрупаха опит и усетиха интензитета на един подобен мач. След всеки мач в съблекалнята си казваме едно и също. Благодарим си и казваме, че утре можем да бъдем по-добри. Това важи и за мен самия, както и за играчите и за техническия щаб", завърши специалистът.