Селекционерът на Италия Лучано Спалети не беше разочарован въпреки загубата на настоящите еврошампиони от Испания в среща от груповата фаза на ЕВРО 2024.

"Не съм разочарован, но от самото начало беше ясно, че те са много по-остри от нас. Ако не реагираш със същата скорост, всичко става по-трудно.

Когато срещу теб е Испания, става двойно по-трудно. Това е прост анализ, те бяха по-бързи от нас в решенията си, в пресирането си, в съвместната си работа и всичко се свежда до това, че не бяхме толкова остри като тях.

Когато не тичаш достатъчно и не затваряш правилно пространствата, няма какво да постигнеш. Печелехме топката, но я губехме отново много бързо. Решенията ни не бяха прецизни, а играта ни беше лишена от логика", категоричен бе Спалети.

"Трябва да се възстановим, да сме способни да разсъждаваме по правилния начин в ситуациите. На моменти можехме да вземем различни тактически решения и да сме по-сплотени, но те се движеха много по-бързо от нас, реагираха много по-бързо. Разликата беше твърде ясна", добави още италианският специалист.