Юлиан Нагелсман, селекционер на германския национален отбор по футбол, беше категоричен, че се вижда израстването на тима в последните месеци.

Това той съзря при победата с 2:0 над Унгария на ЕВРО 2024.

Успехът на "Бундестима" над този съперник е първи от 1954-а година насам в официален двубой.

"Имаше моменти от мача, в които трябваше да издържим и го направихме. Личи си съзряването в отбора. През октомври нямаше да спечелим с 2:0. На това ниво трябва да бъдеш стабилен. Унгария е много неудобен съперник за нас, но ние останахме стабилни през почти цялото време. Мачове като този трябва да ги печелим и ние го направихме.

Джамал Мусиала се справи брилянтно както днес, така и в петък срещу Шотландия. Не са заради двата му гола. Той отиграва всяка наша атака по такъв начин, че за нашия опонент да бъде много трудно да се брани. Искам той да играе така, все едно е на малък терен някъде в Германия или Англия. Все едно играе футбол с приятели. Не искам да мисли за напрежението, защото той е брилянтен футболист", каза Нагелсман, анализирайки и представянето на "Играч на мача" - Илкай Гюндоган.

"Той работи много през целия мач. Освен това постоянно бе в контакт с мен. На терена се опитваше да контролира цялата игра. Той е много умен играч и ние му вярваме. Не е случайно, че беше капитан на отбор като Манчестър Сити и беше един от най-добрите им футболисти, когато постигнаха требъла.

Шествието на феновете преди мача мина покрай нашия хотел. Беше много шумно и на стадиона. Всичко това ни даде страхотно усещане. Помага ни да вярваме. В отбора има много опитни и успешни играчи, но чувството на подкрепа от страна на феновете не може да се компенсира с нищо. Нашата задача е да накараме феновете ни да мечтаят", завърши Нагелсман.