Франция и Полша се оттеглиха при 0:0 след първото полувреме от последния мач за двата отбора в група "D" на Евро 2024. Той е на стадион "Сигнал Идуна Парк" в Дортмунд.

Новината за световните вицешампиони е завръщането на Килиан Мбапе, който счупи носа си в първия двубой срещу Австрия и не игра с Нидерландия.

ФранцияМайк Менян, Жул Кунде, Дайо Упамекано, Уилям Салиба, Тео Ернандес, Орелиен Чуамени, Н'Голо Канте, Адриен Рабио, Усман Дембеле, Килиан Мбапе, Брадли Баркола

ПолшаЛукаш Скорупски, Ян Беднарек, Павел Давидович, Якуб Кивиор, Пжемислав Франковски, Якуб Модер, Пьотр Желински, Никола Залевски, Себастиан Жимански, Каспер Урбански, Роберт Левандовски

"Петлите" трябва да победят задължително, за да имат шансове за първото място. То в момента е за австрийците, които водят след първото полувреме с 1:0 срещу Нидерландия.

Франция надви австрийците с 1:0, а след това направи 0:0 с Нидерландия. Полша отстъпи последователно пред "лалетата" с 1:2 и 1:3 от Австрия.

Вторият от тази група "D" ще играе на 1/8-финалите с подгласника от група "E". В нея са Румъния, Украйна, Белгия и Словакия. 4-те състава са с по 3 точки към днешна дата. Победителят от "D" ще премери сили в първата фаза от елиминациите с втория от "F". Там понастоящем турците заемат втора позиция с 3 точки, на две пред Чехия и Грузия. Първи е Португалия с 6.