Националните отбори на Белгия и Словакия се изправят един срещу друг в първи мач за двете държави от група "Е" на европейското първенство в Германия. Двубоят започва в 19:00 часа българско време и ще се проведе на "Дойче Банк Парк" в Мюнхен. Главен съдия на срещата е турчинът Халил Мелер. Останалите два отбора в групата са Белгия и Словакия, които играят от 16:00 часа.

Селекцията на Доменико Тедеско спечели своята квалификационна група с отборите на Австрия, Швеция, Азербайджан и Естония. Това е седмо участие на "червените дяволи" на европейски финали, като най-доброто им класиране са сребърните медали от 1980 г. Това ще бъде първи официален мач между Белгия и Словакия. За последно те се срещнаха в приятелски мач от 2013 г., когато Белгия спечели с 2:1.

Избраниците на Франческо Калцона завършиха на второ място в своята квалификационна група с отборите на Португалия, Люксембург, Исландия, Босна и Херцеговина и Лихтенщайн. Това е шесто участие на словаците на европейски финали (три като Чехословакия и три като Словакия), като най-доброто им постижение си остава титлата от 1976 г. и осминафинал през 2016 г. като самостоятелна държава. Това ще бъде четвърти мач между двете държави, като Словакия все още няма победа в тези сблъсъци.