В крайна сметка не ни достигна и качеството. Всички печелим и губим заедно. Може би можем да играем по-агресивно срещу Франция и това е възможност за израстване. Това коментира селекционерът на Полша Михал Пробеж след загубата на отбора си от Австрия.

Тимът на Австрия победи Полша с 3:1 в двубой от втория кръг в група "D“ на финалите на Европейското първенство в Германия.

За поляците това е втора загуба на турнира.

"Не влязохме добре в мача и първите 15 минути не вървяха по плана ни – анализира селекционерът на Полша. - Не се справихме много добре с агресивната игра на Австрия и постоянно губехме топката. Играем доста високо на терена и поемаме немалко рискове. Искаме да бъдем агресивни и трябва да убедим нашите футболисти, че е добре да направим точно това. Имаме някои играчи с контузии и изпитахме известни трудности при сглобяването на този отбор.

Допуснахме много скоро след като Роберт Левандовски влезе в игра и това промени всичко. Той е един от по-старите ни играчи, който дава съвети на по-младите.

Австрия игра на контра, след като допуснахме втори гол. Опитахме всичко, за да победим. Нямахме дефанзивен халф на терена и трябваше задължително да рискуваме".