Селекционерът на Албания Силвиньо похвали своите футболисти въпреки поражението от един от големите фаворити за титлата на ЕВРО 2024 - Испания в последна среща на балканците на форума в Германия.

"Горд съм от играчите си. Едва за втори път играем на подобен турнир. Успяхме да се противопоставим на някои от най-силните национални отбори. Испания е супер силен съперник с технични футболисти в средата на терена и бързи крила, които винаги могат да те наранят. Не бяхме виждали това от Испания в последните години. Те са много грамотни тактически и много бързи, като в същото време се защитават добре при транзиция. Те са страхотен отбор и са основен кандидат да спечелят всичко", смята Силвиньо.

"Прекарах много безсънни нощи, мислейки за този турнир, но ние се борихме на най-високо ниво и накарахме нацията да се гордее. Имаме нужда да свикнем да играем на подобни форуми. Можехме да загубим с четири-пет гола срещу тези отбори, но това не се случи и съм много горд. Играчите ми оставиха всичко на терена и ще помнят тези мачове до края на живота си. Вече ще имат и нужния опит следващия път, когато излязат на терена. Не бяхме унижени, играхме на високо ниво. За мен играчите ми бяха перфектни - истинско злато", допълни бразилският наставник на Албания.