Вили Саньол, селекционер на грузинския национален отбор по футбол, откри положителното в дебютния двубой на водения от него тим на европейски първенства.

Грузия, която за първи път играе на Шампионат на Стария континент, падна от Турция с 1:3.

"Никога не е приятно да загубиш, но мисля, че моят отбор може да се гордее с представянето си и това, че показа грузинския футбол в положителна светлина. Мисля, че имахме толкова шансове колкото и те.

Смятам, че трябва винаги да гледаме по-голямата картина. Това Европейско първенство идва на гърба на огромна работа в Грузия, както и това, че в последното десетилетие работихме с младите. Турнирът е награда за тази инвестиция", заяви Саньол на пресконференцията след края на мача

Той бе попитан и какво липсва още на Грузия.

"Може би малко талант, малко опит - нещата, които ще спечелим само с участието си на подобни турнири. Колкото повече подобни мачове играем, толкова по-добри ще бъдем.

Този стадион е фантастичен - направен е за футбол и емоции. Атмосферата днес като цяло беше страхотна - подходяща сцена за подобен двубой. Не знам дали мачът създаде атмосферата или атмосферата създаде мача", добави още Саньол.