Директорът на Евро 2024 Филип Лам е много, много доволен от първите няколко дни на шампионата в Германия по отношение на атмосферата и организацията. Въпреки това световният шампион от 2014-а призна, че има и доста проблеми за решаване.

"Ние също все още се учим в началото на турнира. Разбира се, все още трябва да поправим някои неща. Не всичко е супер, но бих казал, че много неща работят", каза той пред Magenta TV.

Привържениците се оплакаха, че чакат на големи опашки преди и след мачовете, а швейцарският отбор трябваше да смени базата си за тренировки заради лошото качество на тревата.

"Фактът, че ютюбър е получил достъп до стадиона с фалшива акредитация и костюм на талисмана на турнира Албарт за мача на откриването в Мюнхен, също е явна грешка. Разбира се, хората, които работят за нас, са просто хора. Така че те също могат да грешат, но това не бива да се случва", добави капитанът на Германия от Световното първенство през 2014 година.

Най-скорошният проблем е с разследването на УЕФА заради предпологаеми расистки скандирания на двубоя от неделя между Сърбия и Англия в Гелзенкирхен. Това бе единственият мач на турнира, в който преди първия съдийски сигнал се продаваше бира с нисък алкохолен процент.