Доменико Тедеско, селекционер на Белгия, коментира причините за изненадващото поражение на тима от състава на Словакия в среща от ЕВРО 2024.

"Сега не мога да кажа много на отбора какво трябва да се подобри. Създадохме много възможности. Страхотни възможности. Ако бяхме вкарали първи, щяхме да победим. Но ние контролирахме и не позволихме на Словакия да прави своята игра. Единственото нещо, което не беше перфектно, беше нашият завършек на атаките", започна той.

На полувремето Тедеско направи корекции, като накара Тросар и Докю да сменят фланговете, по които атакуваха.

"Идеята беше да се атакува задната линия на защитата им, защото с тяхната висока линия там имаше място за пробиви. Наблегнах на това отново по време на полувремето. Трябваше да го правим по-често.

Боли ме за Жереми Доку, боли ме и за отбора като цяло. Той не заслужава това. Но това е футболът. Не се вкарва без грешки. Словакия също направи грешки, поради което трябваше да отбележим. Тогава нямаше да има проблем и по-малко щеше да се говори за грешката, но сега тя е решаваща. Няма да соча с пръст виновник. Ние ще си направим анализа. Обикновено не се губят такъв тип мачове. Обикновено е така. И затова боли", заяви италианският наставник на Белгия.