Джердан Шакири, който вкара уникален гол при равенството на неговата Швейцария с Шотландия в среща от група "А" на ЕВРО 2024, разкри, че е разочарован от резултата, но голът, който отбеляза ще помни винаги.

Освен, че бе красиво, попадението бе и историческо. Вижте защо ТУК.

"Очевидно сме разочаровани, че не спечелихме двубоя, но в крайна сметка заслужено равенство 1:1. Шотландия се бори до самия край, опитаха се да реализират второ попадение, но ние бяхме по-добрият отбор, имахме три по-добри ситуации. Ако бяхме вкарали за 2:1, двубоят щеше да се отвори още повече и можеше да вкараме и още един гол. Трябва да се научим от тази среща - трябва да вкарваме попадения, трябва да се възползваме от нашите ситуации и да го пренесем в следващия двубой", смята Шакири.

Той коментира и страхотния гол, който отбеляза в мача.

"Видях, че защитникът направи грешка и исках да се възползвам от шанса и да вкарам. Топката беше много бавна и си помислих, че трябва да опитам с първото докосване да стрелям. Получи се перфектно като изпълнение в ъгъла. Беше много красив гол. Но аз съм вкарвал много красиви попадения, трудно е да избера само едно. Мисля, че това бе важен гол, даде ни много сила. Видяхме, че можем да създадем други ситуации, но не ги реализирахме. Ще приема това попадение и ще го помня завинаги", допълни играчът на американския Чикаго Файър.