Много съм щастлив, че успяхме да преминем в следващия кръг на Лига Европа. За първи път в кариерата ми вкарвам два гола в един мач. Това коментира полският полузащитник на Лудогорец Якоб Пьотровски, след като тимът от Разград се класира за решителния плейоф за влизане в групите на Лига Европа.

Лудогорец победи в Разград Астана с 5:1 в реванш от предварителния кръг във втория по сила европейски клубен турнир. Първият мач бе спечелен от Астана с 2:1. С общ резултат от двата мача 6:3 Лудогорец продължава в турнира.

“През второто полувреме на реванша контролирахме събитията на терена – каза Пьотровски. – Преди почивката те направиха едно центриране и ни вкараха гол. Странно е след такъв развой в първата част да е 1:1. В общи линии демонстрираха 100-процентова ефективност. В крайна сметка през второто полувреме подредихме състава си правилно в последната третина от терена и демонстрирахме самочувствие, което отговори на играта ни и показахме голова ефективност. Вкарахме две ранни попадения, много бързи през втората част и това ни помогна. Но бяхме наясно от самото начало, че няма да става по-лесно за нас и мачът няма да ни бъде никак елементарен. Като цяло имахме контрол и то се усещаше, така че заслужихме победата".

Полският халф коментира и следващия съперник на Лудогорец в турнира – Аякс.

"Ако питате мен, аз щях да си избера да играем с някой по-слаб съперник – призна той. - Но ще трябва да покажем най-доброто от себе си, да играем по най-добрия възможен начин. Изправяме се срещу много голямо име. И наистина това ще бъде страхотен опит за нас, за целия отбор".