Треньорът на Аякс Морис Стейн призна, че Лудогорец е бил по-собрият тим във всички аспекти на играта и заслужено е спечелил реванша между двата отбора.

В Амстердам Лудогорец победи Аякс с 1:0 в реванш от плейофа за влизане в групите на Лига Европа. Напред в този турнир обаче продължава Аякс след победа в Разград, в първия мач, с 4:1. Лудогорец ще играе в групите на турнира Лига на конференциите.

"Единственото положително нещо от тази нощ е, че продължаваме напред – не скри разочарованието си от представянето на отбора си Стейн. - Разликата при нас между днешния мач и миналата седмица е огромна. Във всяко отношение. Единствено първите 10 минути бяха хубави. След това изоставахме много във всички аспекти на играта. Фактът, че нито веднъж не отправихме удар в очертанията на вратата, е достатъчно красноречив. Поставихме си ясни очертания за това. Изглежда, че страхът при нас започва да се прокрадва, когато нещата не се случват по предварителния ни план. Като цяло, едно много посредствено представяне от нашия отбор".