Бившият футболист на Левски и настоящ помощник треньор на Астана - Саид Ибраимов, коментира след победа на казахстанския тим над Лудогорец в Лига Европа, че не са били случайни думите му, че Астана е фаворит на собствения си стадион.

"Уважаваме безкрайно Лудогорец, но себе си уважаваме повече. Мисля, че момчетата се постараха да се противопоставят достойно. Не се заблуждаваме - всеки знае кой е Лудогорец. Изключително добър отбор", каза Ибраимов след мача.

Той дори сподели, че малко съжалява, защото според него тимът на Астана е имал повече ситуации от Лудогорец, но все пак победата е утеха. 

"Нормално е да имаме предимство с изкуствения терен и казах, че ще се възползваме. Със сигурност ще имаме неудобство следващата седмица. Имахме го този проблем в Загреб, но това е нормално и неизбежно", допълни Ибраимов. Той каза още, че се е изненадал от схемата на игра на Лудогорец.

"Лудогорец е водещ отбор не знам какъв е бил замисълът на Ивайло Петев. Водещият отбор, отборът, който е еталон, трябва да се придържа към своято система. За мен е изненадващо, но треньорът си знае", каза още той.