Азербайджанският Карабах бе на път да сътвори една от най-големите сензации във футболна Европа през този сезон.

Тимът беше много близо до това да отстрани германския гранд Байер (Леверкузен) на осминафиналите в турнира Лига Европа след равенство като домакин преди седмица (2:2), а днес водеше с 2:1 в редовното време. Тимът на Шаби Алонсо обаче направи нов уникален обрат и в даденото от съдията продължение от 6 минути вкара два гола, които бяха достатъчни за класиране напред в турнира.

Впечатляващото е, че азерите водеха и в двата мача до края, но "аспирините" се измъкнаха в продълженията.

Днес първи поведоха Карабах чрез Абдела Зубир, който беше точен в 58-ата минута. Само 4 по-късно гостите останаха с човек по-малко след като Елвин Джафаркулиев получи директен червен картон за задържане на противников играч. Жуниньо направи 0:2 в 67-ата, но Джереми Фримпонг намали само 5 минути по-късно.

В продълженията звездата Патрик Шик отново измъкна тима си. Чехът, който вкара и в продължението в първия мач с Карабах, измъквайки своя отбор от загуба, направи същото днес, отбелязвайки два гола (90+3', 90+7'), с което класира Байер в Топ 8 в турнира.

Така серията на тима на Шаби Алонсо продължава. Германският гранд вече е с 41 поредни мача без загуба във всички турнири (включително и контроли).