Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев бе видимо доволен след победата с 5:1 над Астана в последния трети квалификационен кръг от Лига Европа. Той смята, че победата е била заслужена и втората част на срещата е най-доброто полувреме, откакто той е начело на “орлите".

“Изиграхме добър мач. Бяхме много агресивни, имахме добър контрол над топката, имахме възможността да отбележим гол, но показахме една наша слабост да допуснем от първата атака към нашата врата. Коригирахме нещата на почивката и мисля, че това бе едно от най-добрите ни полувремена, откакто аз съм тук. Напълно заслужено продължаваме напред. В средата на терена имахме преимущество във всяка една зона", каза той.

"Винаги в трудните моменти трябва да се облегнеш на трима-четирима играчи, които да изнесат товара. Днес целият отбор игра доста добре. Горчилката от мача с Олимпия няма да отмине лесно, защото заслужавахме да продължим тогава. Ние трябва да продължим да се развиваме и да играем поне, както днес през второто полувреме. Ако трябва да съм честен първо за мача в неделя, а след това ще мислим с Аякс. Най-важно е да се възстановим и да спечелим срещу Черно море. Най-вероятно няма да се отлага мачът", добави специалистът.