Даниеле де Роси, треньор на италианския Рома, бе много разочарован от отпадането на "римските вълци" в полуфиналите на Лига Европа.

Тимът беше близо до отстраняване на Байер Леверкузен, но "аспирините" се спасиха от поражение и продължават феноменалната серия без загуба.

"Беше героично представяне, но Леверкузен е наистина силен отбор. Мисля, че представянето ни и в двата мача е добро, нямахме достатъчно удари към вратата и понякога това може да направи разликата, но момчетата бяха невероятни.

Само преди два дни дадохме всичко от себе си до последната секунда срещу Ювентус, отново тази вечер трябваше да настояваме с невероятно физическо и психическо натоварване. Когато успееш да върнеш резултата от 0:2 и се доближиш до чудото, знаейки, че никой никога не ги е побеждавал този сезон, боли да ни видиш да допускаме такъв гол. Боли.


Научавам нещо във всеки мач, това е ново преживяване за мен, аз тъкмо започнах в Серия Б преди година. Мисля, че само четирима или петима треньори на Рома са играли на европейски полуфинал, така че се гордея с това. Работата ми не е ограничена до 90 минути, тя е да анализирам защо не стигнахме до финала и според мен това е така, защото срещнахме отбор, който беше по-силен", заяви Де Роси.