Няма да пазим резултата от първия мач. Задачата е да опитаме да вкараме поне един гол. Надяваме се да не се стига до дузпи. Това заяви треньорът на Астана Григорий Бабаян преди реванша срещу Лудогорец.

Шампионът на България приема Астана в реванш от полуфиналните плейофи в турнира Лига Европа. Двубоят в Разград е от 21:00 часа. В първия мач Астана победи с 2:1.

"Трябва да ограничим грешките до минимум – заяви още специалистът. – Ще опитаме да не повтаряме тези, които допуснахме в първия мач в Астана. Очаквам от футболистите ми да са концентрирани на 200 процента. Уважаваме Лудогорец, но ще направим всичко възможно да наложим нашият стил на игра. Не очаквайте да се защитаваме“.

Григорий Бабаян каза още, че доскорошният наставник на Левски и бивш треньор на Астана Станимир Стоилов е посетил отбора в хотела, в който е настанен.  

"Нямахме време да си говорим, само се поздравихме – уточни Бабаян. -  Станимир е опитен треньор. Ако иска да сподели, тогава, разбира се, ще го приемем. Той много обича Астана, както Астана го обича. Да видим дали може да даде съвет".

Треньорът на Астана заяви още, че се надява да не се стига до изпълнение на дузпи.

Нито ние, нито Лудогорец искаме да стигаме до дузпи, а това е много трудно да се тренира – заяви специалистът. - Дузпите са лотария. Но ако се стигне дотам, отборът ще е готов. Изпълняваме дузпи, но не толкова целенасочено".

Григорий Бабаян коментира и как играчите му, които са свикнали да играят на изкуствен терен, ще се приспособят към този в Разград.

"Срещу Динамо (Загреб) играчите ми често се подхлъзваха. Сега им обърнахме специално внимание и са предупредени да обуят правилните обувки. В Казахстан няма такива терени и играчите нямат умението да играят на такава настилка. Показахме на момчетата клипове от мача с Динамо, където имахме около 10 падания. Надявам се да не допускат това и утре", каза Бабаян.