Наставникът на Байер Леверкузен Чаби Алонсо подчерта, че отборът му е фокусиран върху четвъртфинала на Лига Европа срещу Уест Хям утре от 22:00 часа, тъй като клубът е на прага да спечели първата си титла в Бундеслигата. "Аспирините", които са непобедени във всичките си 41 мача през сезона и рекордните 28 в Бундеслигата този сеозн, ще станат шампиони при успех над Вердер Бремен в неделя.

Те дори биха могли да триумфират с титлата в събота, ако Байерн Мюнхен и Щутгарт загубят съответно от Кьолн и Айнтрахт Франкфурт.

"Честно казано, не сме говорили за петък, събота или неделя. Всичко е за утре и Уест Хем в Лига Европа. След това имаме много време за Бундеслигата. Ние сме на четвъртфиналите. Това е страхотен шанс да продължим напред в този турнир. Това е голяма цел за нас", каза испанецът на пресконференцията си днес.

Миналия сезон Байер стигна до полуфиналите на Лига Европа, но бе спрян от Рома.

"Все още имаме спомен от полуфинала в Рим. Искаме да постигнем това отново. Това е първата стъпка и ние сме готови", добави той.

Нападателят Виктор Бонифейс, който се завърна от контузия в събота срещу Унион Берлин (1:0), ще е на разположение и може да започне утре от първата минута.