Капитанът на Ливърпул - Върджил ван Дайк, говори след тежкото поражение от Аталанта в първия мач от четвъртфиналния им сблъсък в Лига Европа. Италианците спечелиха напълно заслужено визитата си на "Анфийлд" с 0:3.

"Това е вечер на голямо разочарование. Направихме твърде много индивидуални грешки и бяхме наказани за тях. Със системата за защита, която Аталанта използва, трябва да се справим по-добре. Когато притежаваме топката, трябва да действаме по-добре, много по-мощно. Пространствата бяха оставени свободни и веднага ни наказаха. Не можем да се закачим за това - всички трябва да се подготвим за следващия най-важен мач. Трябва да се преконфигурирате, за да постигнете резултати", сподели нидерландският защитник.

"Бяхме твърде разконцентрирани. До голяма степен допуснахме голове, защото губехме топката в трудни ситуации. Боли, но не може да ни пречупи. Ще трябва да реагираме доста бързо. Отдавна не сме губили тук, но не можем да не отдадем дължимото на опонентите си. Бяхме наказани за небрежно боравене с топката. Все още имахме шансове да вкараме един-два гола, но за съжаление и това не стана. Ако не вярваме, тогава няма да има смисъл да ходим в Италия. Вече имаме трудна задача, след като загубихме с 0:3. Имаме нужда всички да се ангажират отново. Тогава можем да се съсредоточим върху отбелязването на необходимите четири гола там“, каза още Ван Дайк.