Шаби Алонсо, треньор на новият шампион на Германия по футбол - Байер (Леверкузен) изрази надежда, че тимът ще продължи силното си представяне и във втория по сила европейски клубен турнир - Лига Европа.

"Аспирините" утре гостуват на Уест Хем в четвъртфинален мач-реванш от надпреварата. Първата среща в Германия завърши с успех за тима на Алонсо с 2:0.

"Отборът не ми даде причини да се съмнявам в ангажираността си. Усещам глада и желанието на футболистите да продължат напред. Със сигурност ще бъдем готови. Имам им пълно доверие, че ще продължат напред", започна Алонсо на пресконференцията преди мача.

"Нямам никакво усещане, че нашият манталитет ще бъде по-различен от този, който ни даде този шанс да достигнем до четвъртфиналите. Победата миналата седмица и титлата ни дадоха момент на наслада. Отделихме един ден на този успех и му се насладихме. От вторник умът ни е зает изцяло от Уест Хем. Сега имаме шанс да направим страхотния сезон още по-добър", добави още той. Байер са единственият клубен отбор без поражение този сезон в Европа. Тимът е с 43 поредни мача без загуба.