Шампионът Лудогорец приема нидерландския колос Аякс в първи мач от плейофите за влизане в групите на турнира Лига Европа.

Двубоят е на стадион "Хювефарма Арена“ в Разград тази вечер от 21:00 часа. Билетите за двубоя са разпродадени.

Треньорът на 12-кратните първенци на България Ивайло Петев ще може да разчита на всичките си играчи в днешния сблъсък. Първоначално се смяташе, че Клод Гонсалвеш ще бъде аут, тъй като натрупа 3 жълти картона в предварителните кръгове досега. УЕФА обаче направи промени в правилата от този сезон и така реално спаси халфа от наказание. Според регулациите след всеки два изиграни кръга от европейските турнири картоните на играчите се намаляват с един.

Така Петев най-вероятно ще започне мача със: Падт, Хайстер, Сундберг, Вердон, Фон Витри, Пьотровски, Гонсалвеш, капитана Кирил Десподов, Йорданов, Текпетей и Руан Крус.

Аякс започва участието си директно от тази фаза на турнира и досега през сезона е нямал сблъсъци на европейската сцена. В Ередивизи Аякс стартира добре, побеждавайки с 4:1 Хераклес. След това във втория кръг отборът направи 2:2 с Екселсиор.

Старши треньорът Марис Стайн няма да разчита на последните три нови попълнения - Йосип Шутало, Гастон Авила и Чуба Акпом. Те все още няма картотеки за евротурнтирите за тима. Шутало, който бе привлечен за 20 млн. евро от Динамо (Загреб), пътува с отбора за Разград и ще гледа на живо сблъсъка.