Старши треньорът на Байер Леверкузен - Чаби Алонсо, говори пред медиите преди днешния финал на Лига Европа срещу Аталанта. Големият мач започва в 22:00 часа българско време и ще се проведе в Дъблин.

"Аспирините" спечелиха титлата на Германия и стигнаха до финалите на Лига Европа и Купата на Германия без да загубят нито един мач.

"Наслаждавал съм се на лятото тук, въпреки че времето беше доста различно в сравнение с това в Северна Испания. Културата също е много, много различна. Играл съм и галски футбол. Винаги е невероятно да бъда отново в Дъблин. Чувствам силна връзка след това. В годините ми в Ливърпул връзките с Република Ирландия бяха много силни. Стадионът е фантастичен, сигурен съм, че на нашите фенове много ще им хареса. Те ще имат страхотен ден в Дъблин преди мача. Очаквам великолепна атмосфера", заяви испанецът на официалната пресконференция вчера.

"Готови сме напълно и разполагаме с невероятен състав. По време на сезона футболистите ми показаха, че са готови точно за такива мачове. Показахме, че сме много силни психически и имаме огромна увереност. Може да се справим отново. Аталанта прави много силна кампания. Отборите, водени от треньора Джан Пиеро Гасперини, винаги имат много ясна идея какво и как да правят. Играят силно в Европа, но ние трябва да се справим добре тактически", каза още Чаби Алонсо.