Португалският наставник на италианския Рома Жозе Моуриньо припомни преди старта на груповата фаза в Лига Европа за "римските вълци", че през миналия сезон тимът е загубил от Лудогорец. Това той каза с умисъла, че Рома няма да подцени нито един свой съперник в тазгодишното издание на турнира.

Днес "римляните" гостуват на молдовския Шериф в Тираспол. Мачът е от 19:45 часа българско време.

"Това е различен сезон от предишния и различно издание на турнира. Също така ще продължа да твърдя до последния ми ден като треньор, че не загубихме финала в Будапеща. Всеки път, в който хората говорят с мен за него, аз ще им казвам, че тогава не загубихме. Казвайки това, сега започваме отначало и първата ни цел е да се класираме за следващата фаза. Миналата година започнахме групата ни със загуба и това усложни нещата, тъй като преминахме през елиминационните плейофи. Затова, разбира се, че е важно да спечелим групата.

Уважаваме всички наши опоненти. Не забравяйте, че миналия сезон загубихме от Лудогорец, а преди две години бяхме победени с 6:1 в мач, който трябваше да спечелим (срещу Бодьо/Глимт – б.р.). Така че в Европа няма лесни гостувания. Домакините ще имат допълнителна мотивация, както и подкрепа от феновете на стадиона“, коментира Моуриньо на пресконференцията си преди двубоя.