Юношата на Аякс и настоящ вратар на Лудогорец Серджио Падт коментира пред нидерландската версия на ESPN предстоящата плейофна среща от Лига Европа между двата отбора. Срещата на "Хювефарма Арена" е утре (24 авгст) от 21:00 часа.

"Тук всички знаят колко голям е Аякс. В предишни години те стигнаха много далеч в Шампионската лига и за Лудогорец е голяма чест да бъде домакин на Аякс. Подобно чувство имаше и миналата година, когато играхме с Рома. Тогава спечелихме с 2:1 у дома.

Все още следя нидерландския футбол и може би в момента не са в най-добрия си период, но все още разполагат с единайсеторка с много качество. Сдобиха се с фантастичен помощник-треньор в лицето на Хедвиг Мадуро. Играх с него още в Гронинген и още тогава се виждаше, че ще бъде треньор.

Когато видях жребия, си помислих: Разбира се, че искаш да играеш в такъв мач. Така че, ако треньорът ме попита дали съм готов, ще отговоря с "да".

Стадионът ще е фантастичен, тревата също е страхотна. Между другото, стадионът беше бързо разпродаден. За всички в България е интересно да отидат на този двубой. Сега просто се надявам да се получи страхотен мач", каза Падт.