Освен Аякс и Лудогорец, още девет срещи ще определят и последните участници в груповата фаза на втория по сила европейски клубен турнир - Лига Европа. Програмата стартира в 19:00 часа с Карабах и Олимпия Любляна. Екзекутора на Лудогорец в предварителните кръгове на Шампионската лига отпадна от Галатасарай, а на прага на Лига Европа изостава от азербайджанския тим с 0:2 след поражение у дома.

Плейофите продължават в 20:00 часа с четири срещи. В тях интригата е най-голяма в двубоите Шериф Тираспол - Клаксвик и Арис - Слован Братислава. В другите два мача Динамо Загреб гостува на Спарта Прага с аванс от 3:1, а Заря Логанск приема Славия Прага с дефицит от 0:2.

В 21:00 часа Олимпиакос гостува на сръбския Чукарички с преднина от 3:1. С два гола изостава и швейцарският Лугано, който приема Роял Юнион в 21:30 часа. Всичко ще се реши тази вечер между отборите на Абърдийн и Хекен, които направиха 2:2 в Швеция преди седмица, от 21:45 часа.

Последният участник в групите на Лига Европа ще стане ясен в срещата, която стартира от 22:00 часа и противопоставя отборите на Жрински и ЛАСК.