Наставникът на Рома Даниеле де Роси коментира предстоящия първи двубой срещу английския Брайтън в среща от плейофите на Лига Европа. Мачът е утре в Рим от 19:45 часа българско време. 

Двата клуба са водени от италиански треньори като начело на опонента на "римските вълци" е Роберто Де Дзерби, с когото Даниеле де Роси е добър приятел

"В добри отношения съм с Де Зерби, откакто бях футболист, а той беше в началото на треньорската си кариера. Възхищавах на стила му на игра в Палермо и Беневенто. Той има брилянтни идеи, той е различен треньор. Също така има отлични играчи, те подписаха с много добри футболисти, така че очаквам труден мач", заяви Де Роси.

Наставникът на Рома коментира и това къде биха били Брайтън, ако се състезаваха в италианската Серия "А".

"Не е лесно да се предвиди къде ще се класират в Серия А. Те са нововъзникващ клуб. Първо Греъм Потър, а сега и Де Зерби се опитват да оставят своя отпечатък в световен мащаб“, отговори той.

"Мисля, че Рома трябва да уважава Брайтън, но ние сме Рома. Ще бъде хубав мач. Знаем, че Брайтън може да създаде проблеми на Манчестър Сити, Арсенал и Челси. Това са мачовете, които изучавахме. Ще има много дуели и ние трябва да печелим, когато държим топката и когато те натискат“, продължи той.

"Ще видим как се чувства Рик Карсдорп, за да видим дали може да бъде повикан. Луд съм по нашите леви бекове Леонардо Спинацола и Анхелиньо. Харесвам тяхното качество и индивидуалност, дори ако имат различни характеристики. Понякога вземам решения в зависимост от съперника, друг път избирам този, който изглежда по-здрав", добави още Даниеле де Роси.