Ивайло Петев, треньор на българския шампион Лудогорец, беше щастлив от успеха на своя тим над Аякс като гост в реванша от втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа. 

Родният тим отпадна от турнира и ще играе в групите на Лига на конференциите.

"Да поздравя играчите мисля, че всички изпълниха до голяма степен това, което имахме като план. Играхме със самочувствие. Постигнахме престижна победа. Имахме ситуации, в които можехме да отбележим още голове. Да победиш такъв гранд като Аякс на собствения им стадион - мисля, че напълно сме заслужили това, което направихме през всичките 90 минути", започна Петев.

"Жалкото е че, ако върнем лентата назад, допуснахме изключително детски голове и дадохме голяма преднина на отбора на Аякс. Всичко е минало и трябва да си извадим поуките."

"Не е малко да победиш гранд като Аякс. Това е машина за футбол. Мисля, че не е малко, ще го оценим след време още повече. Мисля, че е напълно заслужено", добави още той.

"Относно вкарването на Тисера в игра - все пак на Руан му се натрупаха мачове. Бях планирал да изиграе едно полувреме или 60 минути. Бях убеден, че Тисера ще иска да даде всичко от себе си дори и малко злоба. Радвам се, че успяхме. Не само той, а и другите играчи, които се появиха от резервната скамейка."

"Това са мои решения. Относно Падт той още има малък проблем в рамото. Относно Десподов той каза, че не е на 100 процента. Всеки ден има някакви писаници за него, ще видим какво ще се случи", сподели Петев.

"На много челно място бих поставил тази победа. Това е гранд и да го победиш, и то с такава добра игра."

"Щом могат да победят Аякс могат да победят всеки един отбор. Това ще ни стои като шаблон и трябва да се стремим да победим всеки, който е срещу нас", завърши треньорът на българския шампион.