Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев вярва, че тимът ще влезе уверено в реванша на плейофите за Лига Европа с Аякс и ще се представи на ниво. Първата среща в Разград завърши с разгромна победа за Аякс с 4:1.

"Малко по-нестандартно ще започнем днес. Оторизиран съм от нашия клуб да пожелая кураж на Петър Хубчев. Лично аз като негов приятел от доста години, му пожелавам от цяло сърце и душа да прекрачи най-голямото препятствие в живота си и да се възстанови от тази коварна болест.

За мен е важно да се постараем да изглеждаме както през второто полувреме в Разград. Това ще искаме от първата минута. Прекрасен стадион, атмосферата ще е невероятна и ще искам от играчите да играят както през втората част в България, и ако може по-добре.

Всеки един от нас може да изпусне в живота, така че се надявам да изглеждаме убедително утре и играем без страх. Противникът сам по себе си е мотивиращ. Резултатът е такъв, ние не можем да върнем нищо. Трябва да се постараем утре да изглеждаме като отбор и направим добър мач. Искаме всяка ситуация да търсим да развиваме и да вкараме голове. Искам да излезем да играем с доста голяма доза самочувствие и да не се притесняваме, че срещу нас стои голям отбор и 60 хиляди души на трибуните.

Болежки е нормално да има, но няма някой да липсва за утре преди последната тренировка. Всички, които са с нас, са на разположение за утре. Победата, която мина, мачът не беше лош, вкарахме 5 гола. Всяка победа носи самочувствие. В първия двубой имахме 4 чисти положения, в които не вкарахме головете си. Ако бяхме вкарали 2, разликата щеше да е по-малка, но головете разделят мачовете. Надяваме се утре да имаме два шанса и да вкараме 2 гола.

Вярвам, че можем да тръгнем добре утре. Има мачове, в които го показваме и резултатът е налице. Има срещи, в които допускаме грешки от психологическо естество и влизаме нестабилни. Вярвам и съм сигурен, че ще играем на добро ниво и ще се представим добре.

Трябва да разглеждаме този двубой като генерална репетиция за Лига на конференциите. Утре ни предстои важен мач и трябва да сверим докъде сме стигнали като развитие. Никога не съм бил пред вас намръщен или усмихнат. По принцип няма нещо специално днес да се чувствам така, но винаги съм се стремял с поведението си да ви покажа уважение", каза Петев.