Българският треньор и бивш такъв на ФК Астана Станимир Стоилов коментира в предаването "Домът на футбола" своя бивш отбор преди реванша в Лига Европа срещу Лудогорец.

"Имах среща с моите приятели - в случая треньори на Астана. Поканата е да дойда на мача, гледах тренировката. Беше приятно да се видим. Имах прекрасни пет години в Астана и в казахстанския футбол.

В България се говори много за кой какво пита. Никой не е питал. А аз и за Астана не мога да дам информация, защото не съм гледал отбора от 4 години. С Лудогорец съм по-запознат. Двата щаба са достатъчно опитни и подготвени", категоричен беше Мъри.

"Беше приятно, има останали футболисти от мое време. Имаше и един, на когото аз дадох път. В интерес на истината и двата отбора имаха шансове. Астана имаше повече и заслужено за мен спечели. Сега мисля, че Лудогорец ще бъдат двойно по-мотивирани. Те са показали, че могат да обръщат двубои. Надявам се и утре да има двубой с голям ритъм.

Има отстъпление в Казахстан откъм финансиране, а това най-често означава и че има като качество. Астана може и да не е на нивото отпреди, но след като гледах мача с Лудогорец, съм приятно изненадан. Защо пък Астана да не е по-добър?

Астана е моят втори футболен дом, Лудогорец е български отбор. Имам симпатии към Астана, не е тайна за никого. Напълно нормално. Който е по-добър, да продължи. Психологическото преимущество е на страната на Астана. Може да се получи двубой на нивото на първия, дано и българските привърженици останат доволни.

На този етап не е възможно да ме видите край тъчлинията, нека не говорим за това сега", каза още бившият треньор на Левски и ФК Астана.

Стоилов беше начело на ФК Астана от лятото на 2014 г. като печели 4-ри пъти последователно шампионата на Казахстан през 2014, 2015, 2016, 2017 г. Като и Купата на Казахстан през 2016 г. и Супер купата на Казахстан през 2015 г. През сезон 2015/16 вкарва водения от него отбор в груповата фаза на Шампионска лига.