Легендата на италианския футбол и треньор на френския Олимпик (Марсилия) - Дженаро Гатузо разкри пред медии, че очаква много труден мач с АЕК Атина. Двата тима ще играят утре от 19:45 часа във Франция.

"Това ще бъде съвършено различен мач в сравнение с тези с Ница и Брайтън. Те са много сложен отбор - опасен, физически силен. Нужно е да сме наистина в мача - не само технически. Ще бъде много трудно за нас", започна италианецът.

"Говорих с Витиня, обясних му, че трябва да бъде готов, неговият момент идва. Нападателите ни вършат добра работа без топка. Това му липсва, трябва да се подобри тактически. Но не искам да го виждам тъжен, трябва да продължи да тренира с усмивка", коментира още Гатузо.

"Пау Лопес има мускулна травма, но тя не е сериозна. До две седмици ще бъде с нас. Жиго работи от три седмици с нас, но е още малко рано за него. Ситуацията с Кореа ни притеснява малко повече. Дадохме му почивка. Мюг има проблем, ще видим дали може да играе или не.

Нямам никакво притеснение за Рубен Бланко, той е много добър вратар. Знае какво трябва да направи. Той дава увереност на съотборниците си пред него. Умее да правя спасявания, играе добре с крака. Той е лидер за нас.

Кондогбия ни носи опит, числено предимство. Трябва му повече постоянство и игрово време. Кондогбия умее да променя ритъма, когато тръгне напред", каза още той.

"Нашата група е на нивото на Шампионската лига. АЕК има различен стил - по-френски, по-европейски. Длъжни сме да спечелим утре с рекорд по посещаемост на мача. Искаме да запалим мача от самото начало до 95-ата минута", добави специалистът.

"Голяма привилегия за нас е да играем в Европа. Мелодията на Шампионската лига е по-привлекателна от тази на Лига Европа, но имаме голямо уважение към този турнир. Не можем да си позволим да бъдем елиминирани", завърши Гатузо.