Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира завръщането на тима във втория по сила европейски клубен футболен турнир Лига Европа.

"Мърсисайдци" са отново в турнира след 2016-а година когато стигнаха финала, но там загубиха от Севиля в битката за трофея.

Днес те гостуват на австрийския ЛАСК в Линц в първа среща от груповата фаза на турнира.

Това е и единствената купа, която не е печелил германския специалист на "червените", от както пое тима през 2015-а година.

"Трябва да се състезаваме, а не даваме шансове на противника. През моята първа година мислех, че Лига Европа ни идва в повече докато не достигнахме до финала. Трябваше да пътуваме до Русия, играхме на замръзнал терен в Сион. Това беше различен състав. Не бяхме готови, но някак продължихме. Не мисля, че бяхме изключителни до четвъртфиналите, полуфиналите", коментира германският специалист.

"Сега моментът е различен, отборът е различен. По-добре подготвени сме. Наслаждаваме се повече да сме тук, защото тогава нямахме представа какво да очакваме. Трябва да сме мотивирани и сме развълнувани да играем в Лига Европа. Не съм гледал мачовете от Шампионската лига тази седмица", добави Юрген Клоп.