Шаби Алонсо, наставник на новия германски шампион Байер (Леверкузен), беше много доволен от категоричния успех над Рома като гост в първи мач от полуфиналите на Лига Европа.

"Направихме добри контраатаки, когато те се отвориха и имахме повече пространства. Отдадеността и дицсиплината, която показахме, бяха фантастични. но все още има да играем още един мач. И преди сме използвали тази схема, тъй като имаме играчи, които могат да действат на различни позиции. Какво ще правим зависи от мача и от съперника. Днес всичко бе доста ясно. Наистина се представихме на високо ниво. Можеше да отбележим повече, но истината е, че и те можеха да вкарат. Резултатът можеше да е различен, така че съм доволен. Не ми бе трудно да мотивирам футболистите.

Това бе сериозен мач, трябваше да сме внимателни, умни и зрели. Те имаха своите положения, но когато поведохме, това ни даде повече увереност да правим нашите неща с топка и без топка. В предни позиции имаме бързи футболисти. През второто полувреме не допуснахме никакви опасности. Знаехме, че ако сме внимателни и солидни, ще имаме своите шансове. Отборът намери верния компромис. 2:0 е добър резултат. Прибираме се щастливи, но и внимателни. Това, което правим през сезона, е невероятно. Имаме класни играчи, които са и много концентрирани. Най-трудно е да запазиш постоянството. Не искаме да спираме, искаме да продължим така до края на сезона", заяви Шаби Алонсо.