Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев коментира, че загубата на тима му от Астана е заради това, че казахстанският тим се е възползвал от многото брак в действията на Лудогорец и че теренът е допринесъл за непредизвиканите грешки, допуснати от неговите футболисти.

"Успяхме да отбележим, мисля, че мачът бе двуостър. Можеше да се да се отсъди дузпа в наша полза. Допуснахме наивни два гола. Трябва да се приспособим и да покажем на реванша друго лице и да отстраним Астана", каза Ивайло Петев веднага след мача.

Той обясни още, че всеки от футболистите му има определена задача и трябва да поема отговорност за случващото се на терена.

"До голяма степен ни се получи схемата на игра. Искахме да застанем огледално на Астана, но не показахме характер. Исках да бъдем малко по-сигурни в защита", добави треньорът.

Ивайло Петев беше категоричен, че Лудогорец трябва да подобри много неща в защита и в атака, защото играчите му допускат грешки при владението на топката и точността на подаванията, които водят до непредизвикани грешки.