Шаби Алонсо, който е наставник на новия германския шампион Байер (Леверкузен), коментира нивото на Бундеслигата и представянето на тимовете от най-голямата европейска икономика през този сезон в евротурнирите, включително и на неговия тим.

"Високото ниво на Бундеслигата показва, че това, което постигнахме през този сезон, не беше лесно", започна испанецът, който заедно с "аспирините" изравниха брадат рекорд за поредни официални срещи без загуба - 48 и тя може да продължи с домакинския реванш срещу Рома в полуфиналите на Лига Европа.

Срещата е утре от 22:00 часа на "Бай Арена" в Леверкузен. "Аспирините" спечелиха първия двубой с 2:0 в Рим.

"Успехът на Дортмунд снощи е много положително нещо за Бундеслигата. Поздравявам Дортмунд и, разбира се, Терзич“, добави Алонсо.

На въпрос дали Висшата лига все още е най-добрата лига в света, бившият полузащитник на Ливърпул и Байерн Алонсо каза през смях:

"Можете да кажете много неща. Но резултатите са факт. Не можете да ги обсъждате."

Единствено Астън Вила остана от английските клубове в заключителната фаза на някой от трите евротурнира и то в третия по сила - Лига на конференциите.

В състава на Леверкузен за полуфинала с Рома се завръщат Флориан Вирц и Алехандро Грималдо, които получиха почивка при победата с 5:1 в Бундеслигата Айнтрахт Франкфурт в неделя поради леки контузии.

"Всички са във форма и готови за мача с Рома“, каза още Шаби Алонсо.