Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп зааяви, че отборът ще разчита на дълбочина в състава си, за да бъде успешен и в английската Висша лига, и в Лига Европа. Мърсисайдци пропускат Шампионската лига за първи път от дебютния пълен сезон на Клоп начело на отбора - 2016/2017.

"На първо място, мисля, че всички трябва да сме сигурни, че уважаваме турнира и се отнасяме по правилния начин. Трябва да уважаваме съперниците си.

Бих искал да стигнем до финала, но очевидно нямам идея дали ще успеем, защото ни чака много страхотен футбол до тогава. Това е целта, а ние трябва да се представим по съответния начин.

Имаме истински таланти, но това не е експеримент. Мисля, че ако не бъдем застигнати от криза с контузии, тогава трябва да имаме достатъчно играчи и за мача в четвъртък, и за този в неделя - топ отбор. Това е идеята в общи линии", каза Клоп пред телевизия TNT Sports.

Ливърпул стартира груповата фаза в Лига Европа с гостуване на австрийския ЛАСК в Линц, а след това му предстои домакинство срещу Уест Хем във Висшата лига в неделя.